top of page

Mahallemiz ve Biz

Geçtiğimiz yıllarda siz mahalle sakinlerimizle harika işler yaptık. Örnek projeleri hayata geçirdik. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirdik. Mahalleli olma kültürünü canlandırdık ve örnek mahalle olma yolunda sağlam adımlar attık. Mahalleli olma bilinci ile; birlik olup mahallemizi koruduk, tanıttık,  tüm zorlukların altından başarı ile kalktık.

 

Ve bakın mahallemizde birlikte neler yapmışız, nasıl gurur verici işler çıkarmışız ortaya…

  • “Konaklar Yeşili Koru” mahallemize, kamu yararı adı altında, mahalle sakinlerinin rıza göstermediği hiçbir projenin yapılmasını istemiyoruz dedik ve inanılmaz bir birliktelik örneği göstererek çok kısa bir zaman içinde 5000 imza ile kurduğumuz gurubumuzla Belediyeye gittik. Mahallemizin yeşil alanlarını koruma konusundaki kararlılığımızı Belediye Başkanına dile getirdik. Sonuç olarak, tüm beton projeleri iptal ettirdik. Betona Hayır, Yeşile EVET dedik!
     

  • “Konaklar Mahalle Kütüphanesi” dev gibi bir kütüphane kurduk. Sizlerden kitap yağdı. Kütüphanemizi kurmakla kalmadık, fazla kitaplarımızla da birçok köy okuluna, illere, ilçelere koli koli dağıttık. Bağışlarımızla kurulan kütüphanelere büyük katkı sağladık. Devam ediyoruz.
     

  • “Emlak Vergileri” rayiç bedel belirlemesinde bilinçli sakinler olarak tavrımızı ortaya koyduk. Belediye tarafından belirlenen çok yüksek artışa ve karara, önce komisyonda Muhtarımızın koyduğu itiraz şerhi, ardından yaptığımız görüşmeler, belediye ile toplantılar neticesiz kalınca, mahallelilerimizin açtığı mahkemelerle artışlara dur dedirtecek kanunu çıkarttırdık. Bakanlık bu artışı  %250-%600 arası değil, sadece %50 ile karara bağladı. Bu konuda 23 mahalle muhtarından sadece 9 muhtar (Konaklar, Ulus, Akatlar, Nispetiye, Levazım, Kuruçeşme, Mecidiye, Vişnezade ve Dikilitaş mahalle muhtarları) önayak oldu. Herkesin emeğine sağlık.
     

  • “Mahalle Buluşmaları” adı altında düzenli hale getirdiğimiz söyleşilerimizi başlattık. 2-3 ay ara ile mahallemizin değerli insan kaynaklarını kullanarak, harika konu ve konuklarımızla birlikte hoşça vakitler geçirdik. Siyaset üstü, gruplar üstü, kurumlar üstü. Sadece mahalleli olanlarla.
     

  • “Konaklar Mahallesi Hatıra Ormanı” Yemyeşil mahallemize bir katkı da bizler sağladık. İleride çocuklarımızın bir dikili ağacı olsun diye, onlara ağaç diktirdik ve isimlerini verdik.
     

  • “Konsolsoluk İşgalleri” mahallemizdeki konsolosluk işgallerinin kaldırılması için açtığımız imza kampanyasıyla mahkeme sürecini başlattık.
     

  • “Kadına Şiddete Hayır” diyoruz. Farkındayız ve tepkimizi birlikte ortaya koyduk. Çektiğimiz videomuzu sosyal medyada ve web sitemizde paylaştık, paylaşmaya ve farkındalığa devam edeceğiz.
     

  • “Çöpler Çöpe” bizler yeşile düşkün, çevreye duyarlı sakinleriz. Kendi çöpümüzü kendimiz topladık ve aleme izlettik.
     

  • “10 Kasım” ve “29 Ekim” biz mutlaka bu tarihlerde mahalleli olarak Ladin sokakta Ata’mızın huzurundayız. Buna bir yeni toplanma yeri daha ekledik. Koza Sitesi sakinlerimizin kendi imkanları ile mahallemize kazandırdığı, Söğüt Sokak Koza Sitesi Atatürk Büstü önü. Ellerine, emeklerine sağlık. Bundan sonra 2 meydan 2 törenimiz olacak.
     

  • “Bir Yazar Bir Kitap” adlı etkinlik serimiz başladı. Değerli yazarlarımız ile keyifli sohbetler yapacağız. İlk etkinliğimizi yaparak bilgimizi arttırdık, devam ediyoruz.
     

  • “Konaklar Spor Grubu” Fit mahalle sakinlerimizle toplandık, pilates, zumba, yoga yaptık. Hem sağlık bulduk, hem çok eğlendik birlikte. Sağlık için spora devam diyoruz.
     

  • “Konaklar Patiler Grubu” sokaktaki can dostlarımız için ne yapılması gerekiyorsa yapan, gönüllü olarak destek veren, gecesini gündüzüne katan, bir can için gözyaşı döken değerli patiler grubu sakinleri… İyi ki varsınız. Hep birlikte çalışmaya devam. Lütfen kurduğumuz instagram hesabımızı takip edin, sizler de bize destek olun.  www.instagram.com/patikonaklar
     

  • “Mahalle seminerlerimiz” mahalle sakinlerimizin önerileri ile çeşitli seminerler düzenledik. Hayat deneyimlerimizi arttırdık. “Oyun Terapisi” “deneyimsel tasarım öğretisi” “uyku meleği merkezi” bunlardan birkaçı. Seminerlerimiz devam edecek.
     

  • “Yaşam boyu öğrenme, konaklar özel” Halk Eğitim Merkezi ve okulumuz işbirliği ile kursları mahallemize taşıdık. Bizlere sağladıkları destek ile mahallemizde, Lisemizde, İlk Yardım, Sıhhi Tesisat, İngilizce, Minyatür, Fotoğrafçılık kurslarımızı açtık. Bitirdiğimiz kurslardan sertifikalarımızı aldık.
     

  • “Konaklar Yardımlaşma” İhtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz.  Mahallelilerimizden gelen 2.el kıyafetleri, ayrıştırıp, paketleyip, il il, ilçe, köy araştıra, araştıra ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 10 yıldır, maddi ve diğer tüm yardımlar yerlerini buldu.
     

  • “Konaklar Ring” Mahallemiz, muhtarlık önünden kalkan ve mahalleyi dolaşıp Metroya taşıma yapan servis otobüsümüzün çalışmasını Belediyeden  alınan izinle başlattık. Sabah ve akşam kullanmaya devam.
     

  • Belediyemiz ile; mahallemizin tüm sorunlarında, belediye hizmet alanı kapsamındaki konular muhtarlık tarafından bildirildi, takip edildi, pek çoğu çözümlendi. Salı Pazarı ıslah çalışmaları ile ilgili site yönetim ve belediye arasında bağlantı sağlanarak çalışmalar sürdürüldü, sürdürülmekte.
     

  • İBB ile; Büyükşehir hizmet alanı içinde olan tüm işlerde Muhtarlık  İBB ile işbirliği yaparak çalışmalar tamamlandı. Sokaklara konan trafik tabelaları, Ahmet Akyıldız Camii önü bas-geç trafik ışıkları konması, sokak hayvanlarını gör ve koru tabelaları, Akçam caddesi kaldırım çalışmaları ve eski elektrik direklerinin yenilenmesi, Akçam caddesi çarşı içi su birikmesi önleme çalışması vb. Yine İBB ile gürültü panelleri çalışması yapıldı, tem ile aramızda kalan alanın panel ile gürültü önlenmesi üzerine toplantı yapıldı. Ancak karar;  panel yapımı için bu alanın uygun olmadığı yönünde çıktı. İBB Muhtarlıklar Müdürlüğünün yapmış olduğu tüm toplantılara katılarak ilçemiz ve mahallemiz ile ilgili bilgi alışverişlerinde bulunan Muhtarlığımızın, İSKİ, BEDAŞ, İGDAŞ, İETT vs kurumlar ile düzenli toplantıları devam etmektedir.
     

  • Kaymakamlık ile; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Mütevelli Heyeti’ne seçilen Muhtarımız, resmi olarak Valilik, Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan tüm toplantılara katılım sağlayarak, mahallemizin sorun, talep ve önerilerini dile getirdi, sözlü ve yazılı dilekçeleri sundu. İsmail Tarman Ortaokulumuzun, düz ortaokul olarak eğitimine devam etmesi yönünde mahalle sakinlerimiz ve okul velileri tarafından yapılan çalışmaların resmi yazıları Muhtarlığımız tarafından iletildi, yapılan toplantılarda sözlü olarak yapılan çalışmalar, talepler, mahkemede açılan dava ve uygulanmayan yargı kararı sürekli gündemde tutuldu. Sakinlerimizin çalışmaları ve okul önü nöbetleri devam etmektedir.
     

  • İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile; kaymakamlık nezdinde, Emniyet müdürlüğümüz ile yapılan huzur toplantılarına katılan Muhtarlık tarafından, mahalle güvenliğimiz için gerekli bekçilerin, devriye ekiplerinin, park polislerinin sayısının arttırılması için sözlü ve yazılı talepler sıklıkla sunuldu, karakol ziyaretleri yapılarak amirlerimizle sürekli işbirliğinde bulunuldu. Mahallemizin huzurunun ve güvenliğinin devam etmesi konularında çok sık ziyaretler yapıldı, bir kısmında mahallelilerimizle birlikte toplanıp, çok kez de bizzat giderek sıkıntılarımıza çözümler aradık. Servis arabaları parklanması ile ilgili olarak, yazılmayan kurum, kuruluş, görüşülmeyen yer kalmadı denilebilir. Başta Bimer ve Cimer şikayet hattı olmak üzere, Valilik, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Trafik Müdürlüğü, Belediye, İBB, Plazaların servis birimleri, bağlı bulunulan karakol amirlerine kadar 10 yıldır bıkmadan usanmadan yazıldı. Maalesef hiçbirinden sonuç alınamadı. Kendi çabalarımızla araçların camlarına yapıştırdığımız uyarı yazılarına rağmen, sokaklarımızı bu araçların işgalinden bir türlü kurtaramıyoruz. Tüm İstanbul’un en büyük sorununa çare arıyoruz hep birlikte.  Ve çözemediğimiz bir diğer konu; Baz istasyonları. Sizlerden topladığımız imzalar, dilekçeler, yazdığımız yazılar sonuçsuz kaldı. Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü hepsine cevap olarak sağlığa zararlı olmadığı konulu resmi yazısını yolladı. Baz istasyonları kaldırılmadı. Bu iki çözümsüz konu ile ilgili takiplerimiz devam etmektedir.
     

foto.jpg
kütüphane.jpg
emlak vergileri.jpg
mahalle_buluşmaları.jpg
hatıra ormanı.jpg
8 mart.jpg
çöplerçöpe.jpg
10kasım_29ekim.jpg
bir yazar bir kitap.jpg
spor grubu.jpg
patikonaklar.jpg
yaşam boyu.jpg
yardım.jpg
sosyal_medya_logoları.png
ibb.jpg
lamba.jpg
güvenlik.jpg

 

Saygı ve Sevgilerimle,

Konaklar Mahalle Muhtarı

Aslı Akyüz

bottom of page