top of page

Konaklar Afet Gönüllüsü Eğitimi

Güncelleme tarihi: 10 Nis 2023

Mahallemiz sakinleri ile kurmuş olduğumuz "Konaklar Afet Gönüllüleri" ekibimizle profesyonel eğitimlerimize, Beşiktaş Arama Kurtarma ekiplerimiz ve eğitmenimiz Rezzak bey ile başladık..

Bugünkü eğitimimizde;


* sabah arama-kurtarma nedir , kullanılan malzemeler nelerdir, planlama nasıl olmalıdır v.s. bilgileri içeren slayt gösterileri ile bilgileri dinledik. Eğitmenimiz Rezzak bey ile birlikte aletleri görsel olarak ve ne işe yaradıklarını nerelerde ne kullanacağımız öğrendik.

* Daha sonra depomuza girerek malzemeleri yakından inceleyip ne olduklarına bakarak yerinde gördükten sonra , eğitim alanında malzemeleri taşıyarak nasıl kullanııldıklarını test ettik.

* Temel afet eğitiminde daha önce gördüğümüz; Hasta ilkyardımı, sedyeye alınması, taşınmasını tekrar guruplar halinde uygulamasını yapıp hatalarımızı tespit ettik.

* Bir arama-kurtarmacının çantasında neler olmalı, hangi malzemeleri hazır olmalı, bunlarla ilgili bilgiler aldık. bu malzemeleri nereden tedarik edeceğimizi anlattılar ve hazırlık aşamasında yavaş yavaş çantamızı oluşturmamız gerektiğini bildirdiler.

* gurup olarak planlama yaparak şeması aşağıda , kimin nerede ve nasıl ilerleyeceğini, hangi konularda yoğunlaşmak istediğinin planlamasını yapmamız, seçilen konulara göre ekip liderlerini oluşturmamızın önemi anlatıldı , eğitimler ilerledikçe kim hangi işleri alacak aramızda belirleyecek ve gurup halinde olay anında ve yerinde düzeni bozmadan, kargaşaya mahal vermeden düzgün bir arama kurtarma yapabilecek şekilde eğiteceğiz kendimizi





Eğitimlerimiz devam edecek ve her apartmandan afet gönüllüsü olacak kişileri mahalle gurubumuza katılmaya bekliyoruz.





44 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page