top of page

Konaklar'dan Hakkari'ye Kitap Köprüsü

Güncelleme tarihi: 1 Eyl 2021

Sakinlerimizin, Konaklar Mahallesi Kütüphanemiz'e yapmış olduğu kitap bağışlarından, bizde mevcut olan kitapları,  yıllardır yurdumuzun çeşitli il, ilçe ve köylerine yolluyoruz.

Beşiktaş İlçemizde polis memuru olarak görev yapmakta iken birlikte çalıştığımız memur arkadaşımız Şemsi Erdem tayininin Hakkari Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne atanmasıyla buradan ayrılmıştı. Bu yıl Mart ayı gibi beni arayıp var ise eğer kütüphanemizden fazla kitap istemişti. Bir iki koli yapıp yolladığım kitaplar için aramış ve bana sevinçlerini ve kitapların kapışıldığını söylemişti. Daha sonra birlikte konuşarak eksikleri tespit ettik ve bizde fazla olan ve sizlerden de sürekli gelen kitapları geldikçe kendisine göndermeye başladık. 

O zamandan bu zamana kadar yollamış olduğumuz kitaplar ile Hakkari'de Atatürk Kültür Merkezi'nde Şehit Yusuf Adıyaman ismi ile bir kütüphane kuruldu.  Fazla kitaplar köylere ve özellikle de çocuk kitapları köy çocuklarına yollandı. Tüm kargo masrafları Hakkari Valiliğimiz tarafından karşılandı.

Sizlere, Sayın Hakkari Valimiz İdris Akbıyık ve Polis Memuru Şemsi Erdem'in selamlarını ve teşekkürlerini iletiyorum. Açılış konuşmalarında mahallemize de teşekkürlerini ayrıca iletmişler.  

Sizlerin bağışları sayesinde Hakkari'ye kurduğumuz kitap köprümüzün, böyle ihtiyacı olan nice İl, İlçe ve köylerimizde kurulması dileklerimle ...






25 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page